NyheterFilmerSeminarier & EvenemangPraktisk InformationBranschOm oss
For industry

Search

Transmedia meet-upTransmedia meet-up logo
Fre 19 sept/13:00–17:30/Inkonst

Nordisk Panorama bjuder in till ett Transmedia Meet-up där du kan få inspiration, dela erfarenheter och diskutera projekt med konstnärer, filmskapare, spelutvecklare och andra snillen.

Precis som transmedia som använder digitala plattformar, genererar upplevelser och engagerar publik vill vi vara öppna för oväntade möjligheter. Vi skapar mötesplatsen och bjuder in alla typer av digitala producenter - i hopp om att väcka nya idéer, nya samarbeten och framtida samproduktioner över genrer och branscher.

Fritt inträde, men platserna är begränsade så anmäl dig via: meetup.com/nordictransmedia.


Immersive journalism
Vi är stolta att presentera Peggy Weil som huvudtalare, för att prata om Immersive Journalism, om användandet av publika platser för interaktiva projekt och om att visualisera big data.

Peggy grundade den internationella tävlingen Heads Up som utmanar designers att tävla i att synliggöra viktiga globala frågor, uppmärksammad för den interaktiva animeringen av världens grundvattennivå på Times Square.
Som digital mediekonstnär och formgivare och medlem av Architecture Machine Group (numera MIT Media Lab) 1980-83, arbetade Peggy på banbrytande interaktiva projekt inom design och telepresence. Hon fortsatte med att skapa titlar för Voyager Company, Broderbund, Electronic Arts, Von Holzbrinck och Ravensberger Interactive. Bland de många verk som hon har varit inblandad i är Gone Gitmo, en virtuell installation av Guantánamo-fängelset, Wall Jumpers, en global visualisering av politiska separationsbarriärer och IPSRESS Project, ett experiment i immersive journalism.

Utöver Peggys föreläsning kommer vi att presentera några spännande nordiska projekt. BoostHbg, Skånes regionala nav för berättelse och affärsutveckling inom innovativa media och film, kommer att ta med Oculus Rift - Virtual Reality headset för 3D-spel som du får prova på att uppleva ny verk genom.

Knytkonferens


På Transmedia Meet-up ligger fokus på att lära av varandra och vi lyfter fram olika typer av projekt från flera delar av världen.

•    Andrea Hasselager och Nevin Eronde, de danska grundarna av Game Girl Workshop berättar om sitt arbete med att ge palestinska tjejer en röst genom spelutveckling.

•    Malmö-baserade illustratratören och filmskaparen Pernilla Lonhage delar med sig av erfarenheter från att crowdsourca sitt handanimerade broderifilmprojekt “Le jardin des pensées”.

•    Viktigast av allt, knytkonferensen handlar om dig! Kontakta oss ifall du vill presentera ditt projekt, diskutera något eller hålla en workshop. Skicka ett mail till: hackathon@nordiskpanorama.com Vi försöker ge plats åt alla.