NyheterFilmerSeminarier & EvenemangPraktisk InformationBranschOm oss
For industry

Search


Nyheter


42 Filmer i Tävlan på Nordisk Panorama 2014


Av de 565 anmälda filmerna till Nordisk Panorama så kommer 42 att tävla i 3 kategorier, Best Nordic Short Film, Best Nordic Documentery, New Nordic Voice Award.
Utöver filmerna i tävlan så visas ytterligare ca 50 filmer i festivalens sidoprogram.


Docu Camp


Docu Camp är en unconference om dokumentärfilm där deltagarna tillsammans fyller dagarna med seminarier, work-in-progress, diskussioner, filmvisningar och inspirationspass. Docu Camp äger rum 22-24 augusti i Torna Hällestad i södra Skåne.

Nordisk Panorama kommer att vara på plats och hålla i en programpunkt. Det finns fortfarande några platser kvar så om du vill anmäla dig så gör du det här.


Film Forward


Under The Conference organiserar Documentary Campus i samarbete med Nordisk Panorama en heldag med intressanta föreläsare. Konferensen äger rum måndagen den 18 augusti 09.00-17.00 i Media Evolution City på Stora varvsgatan 6A

Asta Wellejus, Die Asta Experience och Jason DaPonte, The Swarm har utvecklat konceptet och bjudit in spännande talare. Läs mer om vilka som kommer här.

documentary campus


Nordisk Panorama Smygstartar med Film under Stjärnorna


Nordisk Panorama smygstartar med två filmvisningar i samarbete med Sommarscen och Folkets Bio Malmö. Kom och upplev två hyllade filmer från förra årets festival under bar himmel.

belleville

Första filmen ut är Belleville Baby av Mia Engberg, en dokumentärom identitet och klass, om tidens gång, kärleken och det som gick förlorat. Filmen visas på Sevedsplan i Malmö 22.00 den 11 juni.

Filmen Sepideh av Berit Madsen om en ung flickas drömmar om att bli astronaut visas 22.00 den 19 juli vid kullarna i Kroksbäcksparken, Malmö.

Utomhusvisningarna kommer även innehålla förfilmer och annat kul såsom stjärnspaning med Astronomiska Sällskapet Tycho Brahe.

Mer info om Nordisk Panoramas smygstart hittar du i Sommarscens programkalender.


Nordisk Panoramas program för 2014 blir officiellt 15 augusti.


Ladda ner festivaltidningen från 2013 här.