NyheterFilmerSeminarier & EvenemangPraktisk InformationBranschOm oss
For industry

Search

Om Nordisk Panorama

Nordic Short & Doc Film FestivalNordisk Panorama är en unik nordisk filmfestival som presenterar det senaste inom nordiska kortfilmer och dokumentärer. Festivalen är inte bara ett femdagarsarrangemang utan verkar hela året för att sprida och skapa intresse för den nordiska kort och dokumentärfilmen.

Nordisk Panorama
grundades av nordiska producentföreningar och därför har festivalen alltid varit den självklara mötesplatsen för den nordiska filmbranchen.
Nordisk Panorama Market
möts internationella filmköpare, festivalprogrammerare och distributörer för att se alla de senaste filmerna. Under Nordisk Forum for Co-financing Documentaries pitchas framtidens dokumentärer för finansiärer och potentiella samarbetspartners. Tillsammans attraherar de båda brancheventen ca 800 yrkesverksamma från mer än 20 länder.

Festivalen erbjuder en unik möjlighet till att ta pulsen på den nordiska scenen, nätverka med nordiska kollegor, se film av erkända filmskapare
och bli bland de första med att upptäcka nya lovande talanger.

Den 25:e jubileumsupplagan av Nordisk Panorama kommer äga rum i Malmö den 19-24:e september 2014.

Den årliga festivalen är arrangerad av Filmkontakt Nord, moderorganisationen bakom Nordisk Panorama. Sedan starten 1990 har festivalen turnerat mellan de fem nordiska länderna som turats om att vara värdstad. Sedan 2013 har festivalen gjort Malmö till sin fasta punkt med de lokala samarbetspartnerna Malmö Stad, Region Skåne och Film i Skåne. I Malmö finns en stor publik för kort- och dokumentärfilmer.


Nordisk Panorama är stolt över att vara en organisation "av filmskaparna för filmskaparna" etablerad av den nordiska kort- och dokumentärfilms branschen.

Våra styrelseledamöter är alla aktiva inom området för kortfilm och/eller dokumentärer i sina länder. De har nationella referensgrupper att rådfråga vid viktiga beslut, vilket ger oss ett ännu bredare nordiskt nätverk. Vi uppmanar nordiska filmskapare att gå med i lokala producentföreningar och involvera sig i frågor rörande Nordisk Panorama för att hjälpa festivalen att bli ännu bättre.
Sedan 1990 har vår huvudfunktion varit att verka som en gemensam nordisk plattform för ett starkare produktions- och distributionsnätverk inom de nordiska länderna. Vi verkar för en synlig gemensam exponering internationellt, kombinerat med en stark kulturell profil.

Nordisk Panorama arbetar hängivet för att främja nordiska kort- och dokumentärfilmer internationellt.
Vi har aktiviteter året runt för att kontinuerligt uppmärksamma, stärka och stödja nordiska kortfilmer och dokumentärer internationellt.